Ez a szomorú helyzet, nem szépítem. De kezdjük az alapoknál, hogy érthető legyen, mivel is állunk szemben. Románia a játékban sokáig - vagy fél évig - az egyedüli ország volt, míg a többi állam csak nagyjából egy hónapja jelent meg a térképen. Így aztán elég nagy előnyre tettek szert másokkal szemben.

Magyarország is újnak tekinthető, választások is még csak egyszer voltak. Tekintve, hogy ezen én nyertem, valamint más játékokból szerzett ismeretségeimnek köszönhetően napi kapcsolatban állok a legtöbb ország vezetőjével. A románokkal való "baráti" csevejekből pedig egyértelműen leszűrhető, hogy mik a terveik velünk. Még nincsen országok közötti harc, ám várható bevezetése 2 hét, maximum egy hónap, melynek pillanatában el fognak indulni Budapest felé. Ugye ilyenkor az embernek egyből a szépirodalom jut eszébe, avagy ahogy Petőfi mondá vala:

„Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat!”

A kilátások nem rózsásak, a tízezer fős, fejlett gazdasággal rendelkező Románia az alig ezer lelket számláló, iparát még csak most építgető Magyarország ellen, de semmiképpen sem várjuk őket majd feltett kézzel, mikor eljön a pillanat. Egyelőre azonban gazdaságilag kell megerősödnünk, amihez emberek kellenek. Aktív, tenni akaró és tudó emberek, akikre lehet majd számítani a bajban. Előző bejegyzésben említettem, hogy annak ellenére, hogy elvileg 1777-ben játszódnak az események, némi hiba felfedezhető a határok tekintetében. Van tehát tennivalónk, természetesen pusztán a történelmi helyesség helyreállítása érdekében, de hát egy kép többet mond néha minden szónál:

Sajnos 1777-es térkép nem létezik, hiszen mint tudjuk: "Akkor ők még itt sem voltak."

Mint is mondhatnék: Netre magyar, hí a Haza! Csatlakozz közösségünkhöz Te is, hogy időben fel tudjunk készülni, s megvédhessük az agresszorok ellen, ami a miénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://annodomini.blog.hu/api/trackback/id/tr1002390413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nomád01 2010.10.22. 19:07:02

Aha. Egyébként az ápolók mit mondtak?

Klikker · http://annodomini.blog.hu/ 2010.10.22. 19:13:31

@Nomád01: Semmit, nem volt idejük. Rohantak regisztrálni :)

szombatpat 2010.11.23. 00:55:19

hogy is kell itt regelni?
nem tudok uzenetet kuldeni neked a jatekban
hol van?

szombatpat 2010.11.23. 01:08:19

ize, ezt kozbe megoldottam
de hol irok neked levelet a jatekban
volna par kerdesem
süti beállítások módosítása